DSC_6921

Il recunoastem usor dupa frunzulitele in forma de ace care ne duc cu gandul la iarna. Doar forma, pentru ca aromele sunt specifice zonei si bucatariei mediteraneene. Merge foarte bine cu carnea de miel, dar nu se rusineaza nici langa cateva bucati apetisante de carne de porc, vita sau pasare. Da un gust aparte retetelor pe baza de rosii, pastarnac, vinete, morcov, dovlecei, fasole verde, oua sau cartofi.

Ce obtinem prin consumul de rozmarin?

Prin intermediul uleiurilor volatile, rozmarinul stimuleaza oxigenarea creierului si activitatea psihica. Te poate ajuta foarte mult daca suferi de astenie, anorexie, ai probleme cu stomacul sau ai fost diagnosticat cu rinita cronica. Este de asemenea renumit pentru rolul sau in prevenirea imbatranirii organismului prin continutul ridicat de antioxidanti, vitamine si saruri minerale. Aroma puternica cu nuante de planta rasinoasa da preparatelor un gust unic si improspateaza orice reteta.

Trucuri in bucatarie:

  • Freaca rozmarinul intre degete sau marunteste-l inainte de a-l adauga in mancare pentru a elibera mai bine aroma.
  • Poti combina rozmarinul cu menta, cimbru, maghiran, salvie, tarhon, oregano, usturoi.
  • Daca este uscat, rozmarinul devine putin amar si iute, motive pentru care se foloseste in cantitati mai mici in mancare.
  • Daca este proaspat, rozmarinul se adauga in mancare din primele minute sub forma de crenguta si se scoate inainte de a servi.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.