Baby spanac


Daca te-ai intrebat vreodata, in fata unei tarabe sau a unui raft de magazin, ce rost are sa te chinui cu o legatura de spanac cu frunzele atat de mici, probabil ai facut cunostinta cu baby spanac. Este spanacul clasic cules mai devreme, motiv pentru care frunzele sunt mai mici, mai rotunjite, foarte gustose si fragede din varful frunzei pana in capatul coditei, pe care apropo, o poti de asemenea folosi. Acesta se foloseste proaspat in salate, pentru completat gustul si aspectul sandwish-urilor si tartinelor, sau sotat, cu rol de garnitura.

Ce obtinem din consumul de baby spanac? Desi are dimensiuni reduse, baby spanac este bogat in substante nutritive si este o sursa foarte buna de vitamina A, vitamina C, calciu, carotenoide, flavoinoide, fier si fibre. Este in acelasi timp sarac in colesterol si grasimi saturate, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal pentru cei care sunt atenti la regimul alimentar.

La fel ca si spanacul ajuns la maturitate, baby spanac este indicat in tratamentul si prevenirea anemiei, avand rol de revitalizare a organismului in perioada de primavara. Are efect antioxidant,  ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, amelioreaza tusea, acneea si hipertensiunea arteriala.

Trucuri in bucatarie:

  • Alege intotdeauna baby spanac cu frunzele verzi, ferme si codita mai scurta. Evita frunzele care au coditele patate sau ofilite.
  • Poti depozita baby spanac in frigider, in pungi, fara a-l spala insa decat inainte de folosire.
  • Consuma spanacul gatit pentru ca nutrientii sunt absorbiti mai usor de organism.
  • Pentru a fierbe spanacul, adauga-l in apa care da in clocot si lasa-l timp de 1 minut.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.