bors de sfecla rosie

Borsul de putina este un ingredient plin de vitamine si minerale care se foloseste la prepararea borsurilor, specific mai ales zonei Moldovei.

Borsul rusesc de sfecla rosie este un bors tonic si revigorant .

Ingrediente 4 persoane:

  • 1 sfecla rosie potrivita
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 5-6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 l bors de putina
  • 1l apa
  • verdeata
  • sare, piper
  • smantana pentru servire (optional)

Mod de preparare:

Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Deasupra se toarna borsul de putina si se da la fiert. Aceasta trebuie sa fiarba cca. 10 minute.

Ceapa taiata marunt se caleste usor, fara a o rumeni. Peste aceasta se adauga morcovul si telina taiate cubulete. Se calesc impreuna 1-2 minute.

Cartofii taiati cuburi se pun in apa rece la fiert. Cand sunt aproape fierti se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 5 minute.

La sfarsit adaugam sfecla impreuna cu borsul de putina si lasam sa dea cateva clocote, dupa care adaugam verdeata si sarea dupa gust.

La servire adaugam smantana si punem alaturi niste ceapa sau ardei iuti.

Pofta buna!

bors de sfecla rosie1

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.