Ingrediente:

  • 10 foi de clătite,
  • 500 g spanac,
  • puţin lapte,
  • supă de legume sau apă,
  • 2 cepe,
  • 200 g caşcaval după gust (opţional putem folosi şi puţină brânză rasă, unt sau margarină),
  • 1 ou,
  • sare (dupa gust).

Mod de preparare:

Fierbem spanacul în lapte şi îl amestecăm cu puţină ceapă tocată mărunt, sare si piper.

După ce a fiert, lăsăm spanacul la scurs, îl tocăm marunt, şi îl amestecăm cu caşcaval ras. Opţional putem adăuga şi puţină brânză rasă.

Ungem un vas termorezistent cu ulei, unt sau margarină şi aşezăm alternativ: câte o foaie de clătită şi câte un strat de compoziţie, iar ultimul strat trebuie sa fie format din foaia de clătită.

Ungem ou amestecat cu unt topit şi dăm la cuptor, iar spre sfârşit radem caşcaval deasupra şi reintroducem la cuptor, până când se gratinează frumos.

Poate fi servit cu smântână. În perioada postului putem unge tava şi preparatul numai cu margarină topită.
Acest preparat poate fi servit atât rece cât şi cald.

 

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.