DSC_6921

“Mi-am pus busuioc in par/Sa pot avea pe vino’ncoa” spun versurile cantecului si nu doar de dragul rimei, ci si pentru ca ceaiul de busuioc este foarte eficient in regenerarea parului. Cu o aroma pregnanta si o personalitate cu nuante mediteraneene, busuiocul da suflet in special preparatelor pe baza de rosii, branza, paste, masline si peste. A crescut in popularitate in bucatariile noastre in ultimul timp in special datorita popularizarii retetelor italiene, dar face parte din bucataria si cultura traditionala romaneasca.

Ce obtinem din consumul de busuioc?

Busuiocul contine anetol, camfor, taninuri, linalol, eucaliptol, eugenol si estragol. Reda pofta de mancare, ajuta stomacul si intenstinele sa-si faca treaba si regleaza nivelul glicemiei fiind prieten bun cu ficatul care regleaza nivelul glucozei din sange. Este indicat in tratarea afectiunilor digestive, in cazurile de anorexie si colici si in infectii ale cailor respiratorii.

Trucuri in bucatarie:

  • Adauga-l intotdeuna in mancare pe ultima suta de metri pentru ca daca este preparat termic prea mult timp, isi pierde din aroma.
  • Poti folosi busuiocul in retete si sub forma de pesto (sos de Frunze verzi de busuioc, usturoi, sare, boabe de pin prajite, parmezan si ulei de masline)

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.