Castravetii sunt regii tratamentelor cosmetice. Nu exista femeie trecuta de varsta adolescentei care sa nu stie ca doua felii de castravete asezate cuminti pe ochi alunga cearcanele. In bucatarie, castravetii sunt vedete ale salatelor de vara si un ingredient care adauga prospetime oricarui preparat. Se consuma de regula cruzi, cel mai adesea in salate sau sosuri, in combinatie cu branza, iaurt, oua, avocado, rosii, ceapa verde si alte legume de sezon, sau sub forma de muraturi, cu sau fara otet.

Ce obtinem din consumul de castraveti?

Dincolo de eficienta acestora ca parte a tratamentelor de infrumusetare, castravetii sunt extrem de benefici. Cu un continut bogat in apa, minerale precum potasiu, magneziu, fier, zinc, siliciu si fosfor si vitaminele A, B si C, acid cafeic, acid folic si enzime specifice, castravetii au efect diuretic, divestiv, anticancerigen, ajutand la combaterea obezitatii si a diabetului, a aritmiei si hipertensiunii. Datorita continutului ridicat de apa sunt perfecti pentru curele de detoxifiere si in tratamentul problemelor renale.

Trucuri in bucatarie:

  • Inainte de a consuma castravetii, spala-i foarte bine pentru a indeparta eventualele substante chimice care ar putea fi depuse pe coaja.
  • Daca stomacul iti permite, incearca sa-i consumi cu tot cu coaja, pentru ca in coaja se ascund cele mai multe minerale si vitamine.
  • Castravetii murati pierd din cantitatea de vitamine, dar iti ofera acces la continutul de minerale si iti dau senzatia de satietate.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.