Ceapa uscata

Folosita cruda in salate si preparata termic intr-o multitudine de mancaruri, de la supe si ciorbe si pana la fripturi cu sos, muraturi si marinate, ceapa uscata este, alaturi de usturoi, unul dintre ingredientele nelipsite din camara noastra si una dintre cele mai cultivate legume din lume. Desi primavara si vara este adeseori inlocuita cu varianta sa mai frageda, ceapa verde, in special in salate, pentru retetele care au nevoie de putina dulceata in plus, ceapa uscata este de neinlocuit in orice anotimp. Poate fi consumata cruda, uscata, fiarta, prajita sau coapta.

Ce obtinem din consumul de ceapa?

Bogata in sulfuri, tiosulfinate si sulfoxide, ceapa este binecunoscuta pentru proprietatile ei antimicrobiene. Continutul ridicat de fier o recomanda in tratamentul anemiei. Scade colesterolul, are efect antiinflamator si antiseptic, scade tensiunea arteriala si amelioreaza constipatia si flatulenta. Este de asemenea un probiotic natural (alaturi de usturoi si banane) stimuland functionarea bacteriilor intestinale.

Trucuri in bucatarie:

  • Daca vrei o ceapa mai putin iute si mai dulce in salata, lasa ceapa taiata cateva minute in apa inainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente.

Pentru a evita lacrimile care insotesc de obicei taierea cepei, incearca sa o cureti sub jet de apa si las-o in apa macar jumatate de ora inainte de a incepe sa o tai, mai ales daca pregatesti o mancare pentru care este nevoie sa tai o cantitate mai mare de ceapa.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.