Pentru fiecare dintre noi, momentul in care in mijlocul mesei troneaza un bol cu salata si ceapa verde, inseamna clar ca a venit primavara. Sau clipa in care admiram un fir de ceapa verde asezat impreuna cu cateva ridichi rosii langa o felie de cas proaspat. De la cele mai simple combinatii, la cele mai sofisticate preparate, ceapa verde este un ingredient care da farmec si prospetime oricarei retete. Se consuma cruda in salate, fiarta in ciorbe, supe si diverse mancaruri in combinatie cu o varietate de ingrediente, de la branza si oua si pana la avocado si quinoa.

Ce obtinem din consumul de ceapa verde?

In afara de saruri minerale precum potasiu si calciu si vitaminele C si B9, ceapa verde mai contine si alicina, cvercitina si clorofila, substante care fac din aceasta planta un protector al plamanilor si cailor respiratorii si un eficient antibiotic, antiviral, antioxidant, antialergic si depurativ. Ajuta in combaterea afectiunilor circulatorii, cardiovasculare si regleaza activitatea hormonala. Consumul de ceapa verde este indicat in dieta persoanelor care sufera de diabet, cancer pulmonar sau de prostata, tromboflebita, tromboza, bolie renale.

Trucuri in bucatarie:

  • Alege ceapa cu bulbul alb si frunzele de un verde viu si evita sa cumperi ceapa verde care are deja bulbii curatati de coaja si de pielita pentru ca vor rezista mai putin.
  • Pentru a rezista cat mai bine, ai grija ca atunci cand depozitezi ceapa verde sa nu aiba apa pe ea.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.