DSC_6921

Ati auzit probabil vorbindu-se despre el sub numele de schinduf, tamaita sau cimbrul ciobanului. Ii recunoasteti sigur aroma pentru ca seamana cu cea a cimbrului, dar este putin mai fina si combina mirosul proaspat de lamaie cu gustul putin iute, ceea ce face din cimbrisor un condiment ideal pentru preparatele din carne rosie. Merge excelent cu peste, fructe de mare, pui, cartofi, fasole, varza, morcovi, porumb, vinete, varza, oua, dovlecei, ceapa si rosii.

Ce obtinem din consumul de cimbrisor?

Cimbrisorul umple gradina in care este cultivat cu o aroma inconfundabila, iar pentru cei care il consuma in mancare este un ajutor de nadejde in cazul problemelor digestive determinate de consumul mancarurilor grele. Ajuta in tratamentul tusei, racelii si bronsitei si in prevenirea crizelor de astm. Este in acelasi timp un tonic neintrecut pentru organism. Contine acid cafeic si acid rozmarinic, tanin si serpilina.

Trucuri in bucatarie:

  • In cantitati mici, pentru a nu le acoperi esenta, amplifica aroma unor condimente precum rozmarinul, busuiocul, patrunjelul, dafinul, levantica, oregano, nucsoara sau usturoi.
  • Se recomanda folosirea in mancarurile pe baza de carne rosie pentru ca previne problemele digestive determinate de consumul de mancaruri greu digerabile.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.