Ciuperci umplute cu ceapa verde1

Ciupercile champignon au avantajul de a putea fi consummate pe toata perioada anului. Atunci cand le dorim umplute putem schimba umplutura in functie de sezon.

Pentru sezonul de primavara  recomandam o umplutura de ceapa verde.

Ceapa verde are mai multe proprietati curative decat ceapa matura asa ca  trebuie sa profitam din plin de ea.

Ingrediente 4 persoane:

  • 12 ciuperci champignon
  • 6 cepe verzi tinere
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri cascaval ras
  • sare , piper

Mod de preparare:

Ciupercile champignon nu se spala deoarece se imbiba de apa si isi pierd gustul si textura. Ele se curata cu o perie sau cu un servet curat.

Palariile ciupercilor se presara cu sare si piper.

Ceapa verde si patrunjelul se curata, spala, zvanta si toaca marunt. Acestea se trag la tigaie cu putin ulei, timp de un minut. Putem adauga si coditele ciupercilor tocate. Potrivim gustul cu putina sare. Cu umplutura obtinuta umplem ciupercile. Deasupra adaugam putin cascaval ras sau le lasam simple.

Ciupercile se aseaza intr-o tava de iena sau intr-o tava obisnuita tapetata cu hartie de copt.

Tava se da la cuptor pentru 10 minute la 190 de grade Celsius.

Ciupercile umplute sunt aperitive foarte gustoase si hranitoare. Ele se servesc calde.

Pofta buna!

Ciuperci umplute cu ceapa verde

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.