dovlecei pane

Dovlecelul este o leguma de care de ne putem bucura de la sfarsitul primaverii pana in toamna. Se poate prepara in foarte multe moduri si este mult apreciata de copii pentru Gustul ei usor dulceag.

Ingrediente 4 persoane:

  • 2 dovlecei medii
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina
  • Ulei pentru prajit
  • sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200g iaurt gras

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se sterg si se curata cu curatitorul de legume. Daca dovleceii sunt tineri putem sa nu curatam coaja si atunci vor avea o textura mai crocanta.

Dovleceii se feliaza , se presara cu sare si se lasa vreo 15 minute pentru a lasa surplusul de apa. Acestia se scurg bine si se dau prin faina.

Se bat ouale cu putina sare si se pune uleiul la incins.

Feliile de dovlecel date prin faina se dau apoi prin ou batut si se prajesc in uleiul fierbinte. Prajirea este foarte rapida pe ambele parti.

Dovleceii pane se scot pe servetele pentru a fi absorbit uleiul.

Din usturoiul zdrobit, iaurt si putina sare facem un sos pentru servire.

Dovleceii pane se servesc calzi cu un sos de usturoi alaturi.

Pofta buna!

dovlecei pane3

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.