humus cu sfecla rosie

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 250g naut fiert
  • 150g sfecla rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura tahini (pasta de susan)
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 1/2 lamaie
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Humusul clasic se face din naut. Prin adaosul de sfecla rosie obtinem un humus colorat, diferit ca gust si imbogatit in vitamine.

Sfecla rosie se fierbe in coaja sau se coace la cuptor.

Nautul se fierbe dupa ce in prealabil  a stat la inmuiat in apa rece cateva ore. Se poate folosi si naut la conserva.

Intr-un bol mai inalt punem nautul fiert, sfecla taiata in bucati mici, tahini, usturoiul taiat bucatele, zeama de lamaie, uleiul de masline, chimenul,  sare si piper dupa gust. Cu un blender vertical mixam ingredientele pana obtinem o pasta fina.

Humusul din sfecla il punem intr-un bol si il decoram cu seminte de susan negru.

Se serveste ca aperitiv, pe felii de paine sau in alte combinatii: fasii de ardei gras, felii de castravete sau bucati de salata crocanta.

Pofta buna!

humus cu sfecla rosie1

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.