iuteledemoreni

Pastă de ardei iute roşu cu roşii din gradina noastră, pastă de ardei iute verde cu usturoi şi ulei de floarea soarelui presat la rece, ardei iute în oţet, ardei iute copt în oţet de casă, dulceaţă de ardei iute, asta înseamnă Iutele de Moreni – crescut în pământ îmbogăţit cu bălegar şi udat periodic cu macerat de buruieni pentru mai multă vigoare, într-o grădină pitită pe o străduţă lăturalnică dintr-un sat adevărat de pe malul Prutului. Soiurile pe care le cultivăm sunt Szentesi Cserko (roşu rotund, mediu picant), Pintea (lung subţire, verde şi roşu picant), Iutele de Moreni (încrucişare între primele două – mediu picant, roşu, lung şi gras) iar de anul viitor De Cayenne (lung, subţire, verde şi roşu – foarte picant).

Colaborarea cu Gustul Natural a venit de la sine. Cum în grădina noastră nu încap toate bunătăţile de care avem nevoie în bucătărie, am apelat la gospodarii de la Voineşti care au venit la noi încărcaţi cu roşii proaspete din solar (ale noastre în câmp erau încă verzi), cu ardei gras, cu vinete, cu dovlecei. După o oră de sporovăit ne-am dat seama că sunt de-ai noştri – parcă ne ştiam de-o viaţă.

Bunătăţile noastre completează de minune oferta de la Gustul Natural astfel încât clienţii pot să găsească uşor, într-un sigur loc toate bunătăţile de care au nevoie în fiecare anotimp. E drept, la noi apelează mai mult iarna, căci nu e varză adevărată fără ardei iute, borş, sarmale sau alte bucate tradiţionale fără o lingură de “foc”. Vă aşteptăm să le gustaţi cu măsură.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.