legume caramelizate la cuptor

Legumele caramelizate la cuptor sunt delicioase si de nerefuzat.

Radacinoasele proaspete de vara se preteaza cel mai bine pentru acest preparat. Faptul ca sunt fragedele da o textura crocanta si un gust delicios. De asemenea timpul de preparare este foarte scurt, ceea ce inseamna ca legumele isi vor pastra mai bine proprietatile.

Ingrediente 4 persoane:

– 4 morcovi
– 2-3 sfecle rosii mici
– 4 radacini patrunjel
– 4 cartofi
– 2 linguri ulei
– 2-3 crengute cimbru proaspat
– 1 lingura miere de albine
– sare

AICI gasiti pachetul Gustul natural de legume special creat pentru aceasta reteta.

Mod de preparare:

Legumele se spala bine sub jet de apa fara a se da coaja jos. Daca este nevoie se foloseste un spalator de sarma, in special pentru cartofi.

Se sterg bine de apasi se taie in 2-4 bucati, depinde de marime.

Legumele se aseaza in tava si se amesteca cu putin ulei, sare si cimbru.

Tava se da la cuptor, la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute. Inainte de a fi gata se prelinge in fir subtire o lingura de miere de albine astfel incat sa cuprinda toate legumele. Se mai lasa la cuptor cateva minute.

Legumele caramelizate la cuptor se pot servi alaturi de un preparat de carne, peste sau cu diferite sosuri si salate de cruditati.

Sa aveti pofta!

legume caramelizate la cupto1r

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.