DSC_6870

Radacinoase deshidratate

Sterge selectia

Deshidratarea este una dintre cele mai vechi şi totodată sanatoase modalitati de pastrare a fructelor, legumelor şi verdeturilor pe durata iernii. Aceasta ne permite ca pe durata anotimpului rece să avem mereu la indemana produse locale, de calitate pe care le putem rehidrata fără a le afecta prea mult structura, gustul şi proprietatile. Puteti regasi in lista noastra de produse morcov, patrunjel, pastarnac, telina, sfecla rosie si gulii

Cum se realizeaza?

Pe vremea bunicilor nostri, de cum incepea vara si apareau primele fructe si primele legume, fiecare gospodina infiinta la soare zona de deshidratare adunand astfel timp de cateva luni bune toate proviziile de care avea nevoie familia pe durata iernii. Legumele si fructele erau puse în tavi la soare, acoperite cu panza curata pentru a fi ferite de daunatori si lasate acolo zile în sir pentru a se usca. O altă modalitate de deshidratare era plasarea fructelor si legumelor pe o plasă din nuiele si uscate la fum. Prunele in special erau delicioase uscate prin această metoda, copiii avand ceva dulce la indemana toata iarna. In fine, pentru unele fructe, de exemplu mere, se utilizau cuptoarele cu lemne.

Astazi procesul se realizeaza fie după metodele traditionale mai lente, fie prin utilizarea unor aparate moderne speciale – deshidratoare sau cuptoare cu ventilatie şi temperatura reglabile. Procesul este în mare acelasi, desi uneori fructele şi legumele uscate dupa metodele traditionale par a fi mai gustoase. Pentru a pastra totusi  intacte toate proprietatile, se recomanda a nu se depăsi 40 grade Celsius pe durata deshidratarii.

Alimentele deshidratate se pastreaza in pungi de hartie sau vase din sticla, in mediu curat, uscat şi preferabil intunecos. Pentru eventualii daunatori sunt solutii simple si la indemana (foi de dafin şi piper macinat pentru molii de exemplu).

Greutate 20 g
Radacinoase deshidratate

Gulie, Mix radacinoase, Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Sfecla rosie, Telina

There are no reviews yet.

Be the first to review “Radacinoase deshidratate”

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Livrari gratuite - cumparaturi peste 25 ron
Cumparaturi on-line sigure!