Mancarica de praz cu masline1

Ingrediente 4 persoane:

  • 6 tulpini grosute de praz
  • 3 rosii sau 2 linguri bulion
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 150g masline negre
  • 50ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie (sau putin vin alb)
  • 100ml apa
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper

Mod de preparare:

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.

Prazul se curata si se spala bine pentru a inlatura orice urma de pamant.

Ceapa se caleste putin in ulei dupa care se adauga rosiile (bulionul), usturoiul, boiaua si piperul.

Dupa ce acestea dau cateva clocote adaugam prazul taiat felii groase. Amestecam bine si turnam apa. Lasam compozitia la foc mic timp de 10-15 minute amestecand din cand in cand.

La sfarsit se adauga maslinele negre si zeama de lamaie si se mai lasa la foc cca 5 minute. Se potriveste gustul de sare.

Mancarica de praz cu masline se mananca ca atare sau ca si garnitura.

Reteta este cu inspiratie din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman.

Pofta buna!Mancarica de praz cu masline

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.