Marar

Muraturi, mancare de mazare, salata de varza, omleta, pui cu smantana, branza de vaci cu marar, retete pe care la gasim in orice bucatarie din Romania si care fac din mararul proaspat sau uscat un ingredient de neinlocuit. O planta extrem de aromata, cu frunze subtiri si aparent firave, mararul este unul dintre condimentele pe care le-am avut fiecare in frigider, in camara sau in dulapul sau sertarul cu condimente inca din anii copilariei.

Mararul merge minunat in retetele care folosesc ca ingrediente: rosii, spanac, sfecla rosie, sparanghel, conopida, praz, castraveti, carne de miel, peste, vita, porc, ciuperci, dovlecei, fasole verde sau mazare. O alta combinatie care iti va lasa gura apa este folosirea mararului in preparate impreuna cu usturoiul.

Ce obtinem din consumul de marar?

Mararul este bogat in potasiu, sulf si sodiu si contine calciu, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B si vitamina C care ajuta la ameliorarea starilor de anxietate, a insomniei si tulburarilor digestive. Este in plus si un antioxidant puternic care protejeaza impotriva efectelor radicalilor liberi.

Trucuri in bucatarie:

  • Adauga mararul in mancare doar in ultimele minute pentru a nu-si pierde aroma.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.