DSC_6921

Pentru cei mai multi dintre noi menta inseamna ceai de menta sau cateva frunze proaspat culese din gradina, aruncate intr-un pahar rece cu limonada, inghetata, guma, bomboane si poate cateva deserturi. Pentru pasionatii de bucatarie, menta este insa un condiment extrem de ofertant care face minuni pentru papilele gustative alaturi de preparate din miel sau oaie, peste, homari, scoici, fasole, mazare, dovlecei, castraveti, porumb sau morcovi. Se foloseste adesea in salate de legume si de fructe pentru a da o aroma speciala.

Ce obtinem din consumul de menta?

In cultura traditionala menta era folosita la tratarea ranilor, bolilor de plamani si afectiunilor stomacului. Menta are un continut ridicat de uleiuri volatile, taninuri, flavonoizi si substante polifenolice care ajuta in prevenirea si combaterea bolilor vezicii biliare si a bolii diareice, in decongestionarea cailor respiratorii si tratarea racelii si gripei. Menta contine de asemenea mangan, vitamina C si vitamina A, vitamina D2 si saruri minerale, fiind folosita cel mai adesea in preparate in stare proaspata.

Trucuri in bucatarie:

  • Se combina delicios cu busuioc, coriandru si marar.
  • Adaugata in preparate si supusa procesarii termice, menta se foloseste doar in varianta uscata pentru ca cea verde isi pierde proprietatile.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.