morcovi in salata festiva

Ingrediente 4 persoane:

  • 4-6 morcovi
  • 1 dovlecel zucchini
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 lingura hrean ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura mix de seminte
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Morcovii se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare. Se adauga sare, zeama de lamaie si putin ulei.

Dovlecelul se spala, se sterge si se taie in felii subtiri si lungi cu ajutorul unui curatitor de legume.

Sfecla rosie se fierbe cu tot cu coaja apoi se decojeste si se da prin razatoarea mica. Sfecla rosie se amesteca cu hreanul ras si putina sare.

Intr-un platou intins se monteaza preparatul. In centru asezam sfecla rosie folosind un bol mic si rotund, iar in jurul ei facem petale de zucchini umplute cu morcov.

La sfarsit presaram  mixul de seminte pe unele petale.

Salata festiva de morcov poate fi servita ca si garnitura alaturi de un preparat din carne sau poate fi un aperitiv vesel la masa.

Pofta buna.

salata festiva de morcovi

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.