din gradina

Portocaliu, dulceag, fraged si nelipsit din bucataria gospodinelor din Romania, morcovul este una dintre cele mai cunoscute radacinoase din pietele noastre. Il folosim pentru a da gust supelor, parjoalelor, mancarurilor de legume si tocanelor, este la mare cautare printre muraturi si parte esentiala in zarzavaturile puse pentru iarna.

Si pentru deserturi, morcovul este la fel de cautat, mai ales in perioadele de post cand face alianta cu dovleacul placintar in crearea de retete dulci si aromate de neconfundat. De la placinte, tarte si pana la torturi in toata regula, morcovul isi pune la lucru dulceata naturala fara prea multe ifose.

Ce obtinem din consumul de morcovi?

Betacaroten, vitaminele A, C si E, minerale si antioxidanti. O dieta bogata in morcovi ajuta la imbunatatirea sanatatii ochilor, pielii, sistemului digestiv si dintilor. Consumul de morcovi reduce riscul aparitiei cancerului de colon, plamani si san si ajuta la prevenirea cariilor prin stimularea secretiei de saliva.

Trucuri in bucatarie:

  • Pentru a-si pastra prospetimea mai mult timp, rupe frunzele morcovilor inainte de a-i depozita in frigider si spala-i doar inainte de folosire.
  • Daca vrei sa te bucuri de beneficiile sale intr-o reteta simpla ca buna ziua, sucul de morcovi este un mod ideal de a alimenta organismul cu vitamine la orice ora din zi.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.