Papara cu loboda1

Loboda este o planta des utilizata in bucataria romaneasca, mai ales ca ea creste in gradini fara prea multe ingrijiri.

Numita si “spanacul francezului”, loboda este un ingredient nelipsit primavara, mai ales in ciorbe, salate, placinte etc. Deoarece este plina de vitamine si minerale trebuie sa profitam de ea sub orice forma.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 legatura de loboda
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 codite de ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu fundul antiaderent punem putin ulei si cand aceasta este fierbinte adaugam loboda spalata si taiata fasii. Amestecam putin si imediat turnam ouale batute cu smantana si sare.

Compozitia se amesteca cu o paleta de lemn astfel incat sa se coaca rapid.

La sfarsit presaram putin piper negru proaspat macinat.

Papara cu loboda o servim cu paine prajita, preferabil la micul dejun. Asta nu insemana ca nu putem sa o luam ca si gustare la serviciu sau casa.

Papara cu loboda

Pofta buna!

1 Comments

  1. Neata 🙂
    Tocmai am teminat un mic dejun ce duminica cu papara si e grozava. O schimbare interesanta fata de un mic dejun simplu cu oua.
    Cred ca merge si cu spanac!
    Multumesc!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.