pastai cu smantana

Fasolea galbena sau pastaile galbene sunt foarte apreciate atat pentru gust cat si pentru continutul redus de calorii. Bogate in vitamina C si A dar si continutul ridicat de Zn, Mg si acid folic fac ca acesteasa fie recomandate in alimentatia zilnica.

Fasolea galbena are o consistent moale dupa fierbere asa ca se potriveste de minune alaturi de un sos, iar pastaile cu smantana fac parte din retetele de baza de vara.

Ingrediente 4 persoane:

Mod de preparare:

Pastaile se curata si se taie in doua daca sunt prea lungi. Se spala sub jet de apa.

Intr-o oala se pun 2l de apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa se adauga pastaile. Se lasa la fiert pana acestea devin moi .

Separat intr-o cratita se calesc foarte putin ceapa taiata marunt si morcovul ras. Peste acestea se toarna smantana amestecata cu o lingura de faina si putina sare. Compozitia se amesteca cu o lingura de lemn cat sadea un clocot.

Pastaile fierte se scurg de apa in care au fiert, dar nu total, se mai lasa cam o jumatate de cana de zeama. Deasupra se toarna sosul din smantana, se amesteca si se fierbe 1-2 minute. La sfarsit se adauga patrunjelul verde tocatsi se potriveste gustul.

Aceasta mancare de vara merge de minune cu mamaliga dar si cu o paine crocanta cu seminte.

Pofta buna!

pastai cu smantana1

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.