pesto 1

Ingrediente:

  • 1 legatura mare busuioc proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 mana seminte pin (nuci, arahide)
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare

Mod de preparare:

Busuiocul se spala si se taie in bucati mici, la fel si usturoiul.

Punem toate ingredientele intr-un robot (sau ne folosim de un blender vertical).

Astfel din busuioc, seminte de pin, parmezan, ulei de masline, usturoi, lamaie si sare vom obtine un pesto clasic, adica un sos dens, de origine italiana.

Acesta se foloseste la paste, bruschete, legume la gratar si are o prospetime si culoare de invidiat. Este preferat sa-l consumam proaspat sau sa-l congelam in pungute mici pentru perioada rece.

Pesto din busuioc este foarte gustos dar sa nu uitam ca putem face pesto din verdeturile preferate: spanac, patrunjel, marar etc.

pesto2

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.