Pizza_cu_rucola1

Rucola are un gust intens ce place multora. Dincolo de vestitele salate, pizza cu rucola are locul ei in aceasta poveste de primavara.

Ingrediente aluat 4 persoane:

  • 500g faina
  • 1 linguritasare
  • 20g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250ml apa calduta

Ingrediente umplutura:

  • 1 cana sos de rosii
  • rucola
  • mozzarella sau cascaval
  • carnaciori

Mod de preparare:

Intr-un bol punem faina cernuta si sarea.

Drojdia se dizolva cu putina apa calda si zaharul. Acestea se toarna peste faina si se framanta aluatul de pizza timp de 10-15 minute. La sfarsit adaugam cate putin uleiul de masline.

Aluatul se lasa la crescut vreo 30 de minute.

Aluatul se intinde subtire si se decupeaza in forme rotunde, mai mici sau mai mari.

Pentru o pizza reusita ungem aluatul cu sos de rosii apoi adaugam mozzarella, maslinele si carnaciorii taiati felii subtiri. De altfel, se pot face orice combinatii doriti.

Pizza cu rucola se coace in cuptorul preincalzit la 230 de grade Celsius timp 20 de minute. Cand pizza este coapta se scoate si se adauga imediat rucola spalata si zvantata.

Pofta buna!

pizza_cu_rucola2

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.