Placinta rapida cu zucchini

Zucchini este un dovlecel cu coaja inchisa la culoare si gust delicat. El se poate prepara sub diverse forme si combinatii, incepand de la supe si ciorbe, salate, la gratar sau umpluti, pana la tarte si placinte.

Pentru acele zile cand suntem grabiti putem opta pentru o reteta rapida si delicioasa, potrivita pentru o zi de vara.
Ingrediente:

– 1/2 pachetfoi de placinta din comert
– 1-2 dovlecei zucchini
– 150g cas proaspat (sau telemea)
– 100g smantana grasa
– 1 ou
– 1 legatura mica verdeata
– 1 ceapa verde
– 2-3 linguriulei
– sare, piper
Mod de preparare:

Pentru placinta asta descoperita avem nevoie de forma de tarta cu fund detasabil , cu un diametru de 20-22 cm.

Dovlecelul se spala bine si se foloseste cu tot cu coaja daca este fraged. El se feliaza in felii rotunde subtiri taiate cu cutitul sau in fasii lungi cu ajutorul curatitorului de legume. Feliile se presara cu putina sare pentru a elimina surplusul de apa. Se lasa asa cca. 10 minute apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie.

Taiem trei patrate care sa contina cate 3-4 foite de placinta. Ungem tava cu ulei cu ajutorul unei pensule, apoi punem un patrat de foi, ungem cu ulei foaia exterioara apoi punem alt patrat dar fara sa se suprapuna colturile. Ungem cu ulei si apoi punem ultimul patrat de foi.

Umplutura se pregateste la fel de rapid. Branza se da pe razatoare si se amesteca cu smantana, oul batut, ceapa verde si verdeturile tocate marunt. Se da gust cu sare si piper.

Compozitia se toarna peste foile de placinta apoi se aseaza feliile de dovlecei in doua randuri.

Tava se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius. Placinta se coace timp de 25-30 de minute.
Se serveste calda sau rece la aperitiv si poate constitui cu succes o cina usoara.

Pofta buna!

Placinta rapida cu zucchini1

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.