Praz

PrazIl cunosteti probabil ca vedeta a cinematografiei romanesti din rolul in „Nea Marin Miliardar”. La noi in gospodarie se numara printre vedetele iernii. Seamana foarte bine cu o ceapa uriasa si este extrem de popular in Oltenia, unde se foloseste in foarte multe mancaruri deosebit de gustoase. Noi l-am incercat pentru prima data intr-o salata calda de legume sotate. Este delicios de-a binelea si surprinzator de dulce.

Daca sunteti la prima incercare, va recomandam sa-l folosesiti in loc de ceapa intr-o reteta unde aveti nevoie de gustul dulce al cepei calite (tocana de legume, mancarica). Veti observa cu siguranta diferenta.

Se folosesc fara probleme, atat partea alba cat si frunzele, intreg prazul fiind plin de substante nutritive cu efecte de-a dreptul miraculoase.

Lupta impotiva colesterolului si regleaza nivelul glicemiei

Daca aveti probleme cu colesterolul sau vreti sa-l preveniti, prazul este alimentul ideal. Contine cantitati mici de siliciu care lupta impotriva colesterolului. Contine deasemenea substante care actioneaza asupra insulinei, scazand nivelul glicemiei si kampferol, un flavonoid care protejeaza vasele de sange.

Regleaza functiile organismului

Substantele continute in frunze dau prazului capacitatea de a ajuta la reglarea celor mai multe dintre functiile biologice ale organismului. O spun toate legendele si o demonstreaza cercetatorii austrieci. De la aceeasi cercetatori am aflat ca daca consumi frunze de praz timp de 100 de zile metabolismul proteic hepatic, un proces esential in buna functionare a organismului, se imbunatateste cu 60-70%.

Ideal cand vrei sa dai jos cateva kilograme

Este extrem de util in dietele de slabit pentru ca inseamna aproape 90% apa si ajuta la detoxifierea organismului, hranindu-l in acelasi timp cu vitamine si minerale. Este sarac in calorii si are un continut bogat in fibre care il transforma intr-un aliment satios care contribuie la eliminarea grasimilor. Va ajuta in acelasi timp sa eliminati si apa in exces. Prin urmare este ideal in diete din toate punctele de vedere, mai ales crescut natural.

Si sunt doar cateva dintre beneficiile extraordinare pe care le puteti obtine prin consumarea acestui aliment, atat de simplu si banal la prima vedere.

Desi prazul se gaseste tot timpul anului, cea mai bogata perioada este intre lunile noiembrie si februarie, adica chiar in aceasta perioada. Sunt lunile in care are cel mai bogat continut de substante nutritive si este perfect pentru a completa o dieta saraca in vitamine si minerale. Asa-i ca v-am facut pofta? Retetele sunt multe si variate. Dar o data ce i-ati dat de gust, va indragostestiti de el. Cel putin asa ne spun clientii. La noi e la mare cautare luna aceasta. Daca vreti sa profitati de ocazie, aduceti-va aminte sa faceti comanda din timp.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.