din gradina

Prezenta in pietele nostre cel mai adesea in varietatea sa de forma lunguiata si mai rar in varietatea rotunda, ridichea alba este la fel de gustoasa ca ridichea rosie si mai frageda, desi are dimensiuni semnificativ mai mari. La fel ca si ridichile rosii si negre, si ridichea alba se foloseste cel mai adesea in salatele de vara, in combinatie cu ceapa verde si salata verde sau spanac,  sau impreuna cu fasole verde. Este foarte populara in retetele specifice bucatariei chineze

Ce obtinem din consumul de ridiche alba?

Ridichile albe sunt bogate in fibre, saruri minerale (fier, potasiu, cupru, calciu, fosfor, zinc, fluor), vitamine (B si C) si antioxidanti. Ajuta in tratamentul sinuzitei si in afectiunile vezicii si a rinichilor, au efect detoxifiant, antibacterian, antiinflamator, diuretic si depurativ, sunt indicate in tratarea racelii, tusei, bronsitei si virozelor respiratorii si previn cariile dentare.

Trucuri in bucatarie:

  • O poti conserva taiata fasii si uscata la soare, pentru a-i pastra cat mai multe dintre proprietatile nutritive.
  • Daca frunzele sunt fragede, foloseste-le in salata. Au de pana la 6 ori mai multa vitamina C decat radacina.
  • Evita ridichile cu frunzele ofilite, coaja patata, lovita sau umeda. Cele mai proaspete ridichi albe vor parea grele pentru dimensiunea lor si vor avea frunze proaspete si o coaja neteda si lucioasa.
  • Poti pastra ridichile albe in camara, la loc rece si ferit de lumina.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.