Ridiche neagra

Cunoscuta celor mai multi dintre noi in primul rand ca leac natural pentru tuse, extrem de gustos, ridichea neagra este folosita in bucatarie cel mai adesea sub forma de salate in combinatie cu fenicul, mere, morcovi, telina, cartofi, sfecla rosie, patrunjel, pastarnac si alte radacinoase. Ridichea se preteaza atat la salate simple, asezonate doar cu putina sare, otet de mere si ulei de masline, cat si la salatele imbogatite cu sos de maioneza, sos de iaurt sau de soia.

Ce obtinem din consumul de ridiche neagra?

Consumul de ridiche neagra aprovizioneaza organismul cu vitamina B, vitamina C, rafanol si saruri minerale precum calciu, fier si magneziu. Ridichea neagra ajuta la fortifierea organismului si fixarea calciului, la relaxarea sistemului nervos, contribuie la eliminarea substantelor nocive din plamani si are efect energizant si depurativ. Imbunatateste functionarea stomacului si a intestinelor, este recomandata in afectiuni precum astm, alergii, reumatism si boli de piele si in anotimpul rece pentru prevenirea racelii.

Trucuri in bucatarie:
  • Alege ridichile mai mici pentru ca sunt mai fragede.
  • Evita ridichile moi la apasare sau cu textura aparent elastica pentru ca sunt seci.
  • Le poti pastra in frigider intr-o punga, depozitate cu tot cu coaja.
  • Se pot pastra pe timp de iarna la rece in camara, sau la fel ca si morcovii, in nisip uscat.
Daca v-am starnit curiozitatea, puteti cumpara produsul AICI

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.