Mici, dragute si foarte gustoase, de multe ori mai aromate decat rosiile obisnuite, mai ales daca vorbim despre cele cumparate din supermarket, rosiile cherry sunt recunoscute pentru eleganta si rafinamentul pe care il adauga preparatelor, fiind folosite la noi mai mult pentru aspect, decat din alte motive. Sunt minunate proaspete, langa branzeturi si in salate, coapte pe gratar sau la cuptor ca garnitura pentru peste, pui, berbecut, vita sau curcan. Rosiile cherry pot fi pastrate la congelator, taiate si puse cu sare pentru iarna, conservate cu apa la borcan, in suc propriu, marinate sau deshidratate.

Ce obtinem din consumul de rosii cherry? Rosiile sunt bogate in licopeina, vitamina A, complexul de B-uri, vitamina C si vitamina K, magneziu, fosfor, calciu, fier si apa. Ajuta la prevenirea cancerului de prostata, san si stomac, la prevenirea arsurilor solare, intarzie efectele imbatranirii, au efect energizant asupra organismului, contribuie la eliminarea toxinelor si reduc nivelul colesterolului.

Trucuri in bucatarie:

  • Pentru a taia mai repede rosiile cherry in jumatate, pune rosiile pe o farfurie, acopera-le cu o a doua, tine farfuria de deasupra cu o mana si folosind un cutit bine ascutit taie rosiile prin spatiul dintre cele doua farfurii.
  • Depoziteaza rosiile in camara, la temperatura camerei. Alege frigiderul, doar daca in casa este prea cald.
  • Daca ai cumparat cateva rosii care nu sunt coapte cum trebuie, depoziteaza-le cateva zile intr-o punga de hartie opaca.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.