DSC_6921

Face minuni presarata peste banalii cartofi prajiti si se potriveste perfect, atat cu carnea rosie, cat si cu cea alba. Se foloseste foarte mult in sosurile pentru paste si la mancarurile pe baza de rosii, ravioli, branzeturi, rosii, mere, vinete, mazare, dovleac, cartofi, linte, fasole verde. Merge foarte bine impreuna cu cimbru, rozmarin, busuioc, dafin, patrunjel sau oregano in combinatii cu arome unice.

Ce obtinem din consumul de salvie?

Taninuri, vitamina B1, vitamina C, polifenoli, saruri de potasiu si alte substante care fac din salvie un excelent stimulant al secretiei de bila, ajutand in acelasi timp la eliminarea gazelor, diminuarea transpiratiei si a starilor de nervozitate.

Trucuri in bucatarie:

  • La fel ca si rozmarinul, salvia este o planta aromatica puternica a carei intensitate variaza in functie de forma in care este folosita (salvia uscata are o aroma mai puternica decat cea proaspata).
  • Ajuta la digestia mancarurilor grele precum carnea de porc.
  • Se foloseste cu moderatie pentru ca aroma ei puternica poate domina restul ingredientelor.
  • Aroma este intensificata daca frunzele de slavie sunt rumenite usor in ulei.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.