supa-crema-de-dovleac

Dovleacul se poate folosi si in mancaruri, nu doar pentru placinta. Este gustos, mai ales copt si este plin de betacaroten si carbohidrati.

In sezonul rece o supa crema de dovleac se potriveste de minune.

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina mica
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 2-3 linguri de ulei de dovleac, seminte (optional)

Mod de preparare:

Dovleacul se spala, se sterge si apoi se feliaza. Intr-o tava punem feliile de dovleac si le dam la cuptor,  la foc potrivit vreo 20 -25 de minute.

Ceapa se toaca si se caleste un pic impreuna cu morcovul si telina .

Intr-o oala punem 1,5- 2 l apa, dovleacul copt (dupa ce i s-a inlaturat coaja) si legumele calite. Toate se fierb circa 15-20 de minute, apoi se adauga sare si piper dupa gust.

Compozitia se mixeaza cu un blender de mana.

Supa crema de dovleac se serveste cu crutoane sau simpla. La servire putem adauga putin ulei de dovleac sau de masline, seminte de dovleac prajite sau mix de seminte.

Pofta buna!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.