Ingrediente

  • 500 g spanac,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • o ţelină mică,
  • 200 ml smântână,
  • 200 ml lapte dulce,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Spălăm spanacul sub jet de apă rece, îl scurgem, îl opărim două minute în apă cu sare şi îl scurgem din nou.

Separat, se curăţăm legumele în bucăţi mari şi le fierbem în apă cu puţină sare, după care le strecurăm şi păstrăm zeama.

Pasăm legumele cu ajutorul blender-ului, sau al unei site.

Adaugăm uleiul de măsline, smântâna şi treptat lapte cald sau zeama în care au fiert legumele, până obţinem consistenţa dorită.

Condimentăm cu sare şi piper, după gust, şi servim imediat, cu pâine prăjită presărată cu brânză rasă sau caşcaval.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.