terra madre

Terra Madre day

Ouă drăcești, cartofi Ionică, crochete de țelină, varză roșie cu mere, spanac cu smântână și stafide, piure de ciuperci, găluște de brânză, timbală de conopidă, tăiței cu mac, salată de țelină cu muștar, corăbioare, tartă de iarnă, șarlotă muscălească, guguluf opărit cu rom – o călătorie în România interbelică, calatorie din care Gustul Natural nu putea sa lipseasca. Terra Madre day – zi dedicata hranei si producatorilor locali.

Organizatorii şi-au propus, prin oferirea unui meniu extrem de variat, atractiv şi pe alocuri excentric, să atragă atenţia asupra beneficiilor consumului de alimente locale preparate sănătos. S-a apelat doar la ingrediente obţinute de la producători locali, printre care bineînţeles şi noi, iar meniul (cu preparate ovo-lacto-vegetariene și vegane) a fost pregătit după principiile Slow Cooking şi inspirat de cartea ”Dictatura Gastronomică – 1501 feluri de mâncare” de Constantin Balcabașa.

Bufetul a fost un succes, biletele s-au vandut în 24 de ore, lucru încurajator şi pentru Gustul Natural pentru că acest lucru este o dovadă în plus privind interesul ieşenilor pentru hrană locală de calitate. Ne dorim să vă fim alaturi şi cu alte ocazii similare!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.