Usturoi uscat

Evitat de doamnele si domnisoarele sofisticate in forma sa pura, naturala si negatita si de cei mai multi, inaintea intalnirilor romantice, datorita aromei puternice si nu extrem de atractive, usturoiul este unul dintre cele mai valoroase condimente pe care le gasim in bucatarie. Se foloseste adaugat simplu in ulei sau otet pentru a obtine variantele lor mult mai gustoase si aromatizate sau facut mujdei simplu (doar cu putina sare si ulei) sau in combinatie cu smantana, suc de rosii sau iaurt.

Este delicios adaugat peste cartofii copti sau intre cartofii prajiti, in fripturi si mancaruri pe baza de legume, in supe, mancaruri cu orez, paste, salate si multe alte preparate. Usturoiul este condimentul care te salveaza in bucatarie atunci cand nu ai inspiratie, timp sau prea multe alimente. Pentru ca merge cu cele mai multe legume si tipuri de carne si face din aproape orice o mancare gustoasa.

Ce obtinem din consumul de usturoi?

Ce nu obtinem ar fi mai usor de spus. Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente si importante medicamente pe care natura ni le pune la dispozitie. Contine vitaminele B1, B2, B3, B6 si C, beta-caroten, calciu, fier, magneziu, potasiu si multe alte substante utile organismului. Stimuleaza sistemul imunitar, este extrem de eficient in lupta cu parazitii intestinali si este indicat in dieta bolnavilor de cancer.

Trucuri in bucatarie:

  • Usturoiul se pastreaza la loc uscat si ferit de lumina la o temperatura de aproximativ 18 grade.
  • Mirosul de usturoi se indeparteaza de pe maini cu ajutorul sucului de lamaie.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.